Antall Bitcoin-adresser med over 1000 BTC-treff Ny høy

Dataene, publisert av Glassnode, kan være et resultat av at institusjonelle investorer tar tak i Bitcoin.

Kort fortalt

  • Antall Bitcoin-adresser med over $ 1000 har nådd en høy all-time high.
  • De siste dataene viser at 2 231 Bitcoin-adresser passer til denne kategorien.
  • Eksperter antyder flere mulige årsaker: institusjonelle investorer som kjøper Bitcoin, konsolidering av adresser av HNW-individer, eller børser blir større

I henhold til data publisert av Glassnode har det totale antallet Bitcoin-adresser med en balanse på 1000 Bitcoin eller mer nådd en ny heltid.

I går slo det totale antallet Bitcoin-adresser med over 1000 BTC 2 231, med Bitcoin-prisen på det tidspunktet gitt til 13 025 dollar. Den forrige rekorden ble satt bare et par dager tidligere 23. oktober, da det totale antallet Bitcoin-adresser med over 1000 nådde 2229.

Nåværende tall markerer en kortsiktig økning i antall, der det totale antallet relevante Bitcoin-adresser hoppet fra 2178 20. oktober.

Hvorfor har antall adresser økt?

I følge Elias Strehle, forsker ved Blockchain Research Lab, kan det være flere forklaringer på det økende antall Bitcoin-adresser som inneholder 1000 BTC eller mer.

"Dette kan bety en faktisk konsentrasjon av rikdom, eller det kan bety at velstående Bitcoinere lagrer pengene sine på færre adresser, eller det kan være en bivirkning av at kryptobørsene blir større," sa Strehle til Decrypt.

En faktisk konsentrasjon av rikdom er et overbevisende argument for andre Bitcoin-overvåkere. Jason Deane, Bitcoin-analytiker i Quantum Economics, sa til Decrypt at han "ikke ville bli overrasket om vi ser at denne trenden faktisk øker over tid, ettersom flere og flere personer med høy nettoverdi ser etter trygge havner mot fiat-valutaer over hele verden."

Personer og institusjonelle investorer med høy nettoverdi

I tillegg til individuelle investorer med høy nettoverdi har trenden med at institusjonelle investorer som tar en nærmere titt på Bitcoin, fått fart de siste månedene.

I august i år kunngjorde MicroStrategy en investering på $ 250 millioner i Bitcoin, fulgt en måned senere med ytterligere $ 183 millioner. Denne måneden ble MicroStrategy fulgt av Square, som gjorde en investering på 50 millioner dollar i Bitcoin av seg selv.

Denne trenden, merket av Deane som "MicroStrategy-effekten", har i hovedsak "satt i gang en satsing på bedriftsnivå, og det er mer sannsynlig at disse organisasjonene anskaffer større mengder Bitcoin, og per definisjon setter dem umiddelbart i" hval "-kategorien," la Deane til. .

Likevel er det andre potensielle forklaringer, spesielt med tanke på at det har vært en kortsiktig økning i Bitcoins pris.

"Hvis det skjer på en dag, forventer jeg at dette vil være en kunstig effekt (som en kald lommebokdistribusjon) i stedet for generisk vekst," sa Ingo Fiedler, medstifter av Blockchain Research Lab, til Decrypt.