Binance Encounters Problemen met de Bitcoin Futures

Binance - 's werelds grootste en meest prominente cryptocurrency exchange by market cap - heeft de afgelopen dagen een aantal problemen ondervonden. Het lijkt erop dat de handelsactiviteiten van een klant verantwoordelijk is voor het versturen van de prijs van bepaalde bitcoin futures naar de $100K range.

Verspillingstransacties met een ondeugende klant

Binance chief executive Changpeng Zhao legde het uit in een tweet:

Een andere dag in crypto. Een gebruiker [algoritme] ging ballistisch te werk en stuurde meerdere orders om dit te bereiken.

Het goede nieuws is dat de prijs er niet toe heeft geleid dat klanten hun bedrijf onmiddellijk hebben geliquideerd of uitgewisseld. Dit had ernstige gevolgen kunnen hebben voor de crypto ruimte en had de prijs van zowel bitcoin als bitcoin futures kunnen doen dalen tot relatief zwakke punten.

In een verklaring wordt de cryptocurrency exchange genoemd:

Een enkele gebruiker plaatste een groot aantal orders over een zeer korte periode op het BTCUSD 0925 Quarterly Futures contract, wat resulteerde in een grote candle wick tot 99.964 USD en een strook van de K-line chart voor alle driemaandelijkse futures gebruikers... Aangezien Binance Futures de merkprijs gebruikt als een referentie in liquidaties en berekeningen van ongerealiseerde PNL, hebben de 99.964 USD wick en andere extreme prijsbewegingen tijdens deze periode geen liquidaties in gebruikersposities veroorzaakt. Om herhaling van dit incident te voorkomen, wil Binance de gebruikers eraan herinneren het ontwerp en het prijsschommelingsmechanisme van Binance producten volledig te begrijpen alvorens te kiezen voor de handel, om eventuele onnodige verliezen als gevolg hiervan te voorkomen.

Bitcoin Billionaire futures trading is zeer populair sinds het jaar 2017, toen bitcoin zijn recordhoogte van bijna $20K bereikte. CME Group, Binance en andere soortgelijke bedrijven geven mensen de kans om bitcoin futures te vereffenen in koud, hard geld.

Veel analisten geloven dat als het beschreven incident was gebeurd bij een andere beurs die minder prominent en sterk was dan Binance, de resultaten rampzalig zouden zijn geweest. Een van die cijfers is Glen Goodman, de auteur van "The Crypto Trader." Hij geeft commentaar:

Gekke prijspieken als deze zijn de ergste nachtmerrie van een handelaar. Gelukkig zorgden de systemen van Binance ervoor dat niemands rekening werd geliquideerd, maar niet alle beurzen zouden zo verantwoordelijk zijn in een vergelijkbare situatie.

Wat zou er met andere beurzen zijn gebeurd?

Hij stelde ook dat dit een "wake-up call" zou moeten zijn voor elke handelaar die gebruik maakt van een minder-dan-stellaire of onbekende beurs om grote orders en transacties af te handelen, en verklaarde verder dat:

Het is ook een tijdige herinnering dat wanneer je obscure derivaten verhandelt, zoals driemaandelijkse bitcoin futures, er maar één grote walvis nodig is om alle kleine visjes in het nauw te drijven en hun rekeningen te vereffenen.

Anderen, zoals Cory Klippsten - tech-investeerder en oprichter van Swan Bitcoin - voelden zich niet bezorgd over het incident en zijn van mening dat de crypto-ruimte de afgelopen jaren ver genoeg is gekomen om dit soort situaties te negeren.