Bitcoin Cracked 40k, vil Dow gjøre det samme?

Jeg tror det! Og med mye mindre volatilitet.

Min hatt er av for min InvestorPlace-kollega Matt McCall for å ha vunnet vår vennlige innsats som ville nå 40K først - bitcoin (CCC: BTC) eller Dow.

På lørdag nådde bitcoin en ny heltid på $ 42 000, etter å ha slått gjennom sin tidligere rekordhøye verdi på rundt 20 000 dollar 23. desember 2020. Bitcoin traff deretter en veisperring senere i helgen, og kastet over 22% til rundt $ 32 000 mandag, det er den største to-dagers fall siden mars. Det har allerede fått tilbake noe av det tapte momentet siden, og steg tilbake til rundt $ 35.000 i dag.

Snakk om markedsgyrasjoner!

Siden 5. august 2020, dagen jeg satset på Matt, klatret bitcoin mer enn 260% til sin heltid på lørdag, mens Dow fikk 14% over samme tidsramme. Aksjer har med andre ord også hatt gode resultater.

Men et spill er et spill, så jeg skal donere $ 5000 til veldedighetsorganisasjonen Matt velger.

Jeg kan også fortelle deg dette - jeg er mer sikker på at fundamentalt overlegne aksjer vil overgå dette året enn noensinne. Noe av årsaken til at det er en svak dollar og gunstige inntekter og sammenligninger fra fjoråret i fjerde kvartal i fjor og i årets første kvartal. Jeg tror også Dow vil slå 40.000 senere i år, og når det gjør det, vil vi ikke se den medfølgende volatiliteten som med bitcoin.

Storbritannias finansielle regulator, Financial Conduct Authority, advarte kryptovalutainvestorer mandag om at de burde være forberedt på å miste hele investeringen på grunn av volatilitet og vanskeligheten med å verdsette kryptoaktiva.

Prisene hadde vokst så overopphetet, til og med kryptovaluta-analytikere hadde advart om overkjøpte forhold som førte til det raske fallet, og at en sterkere dollar og høyere obligasjonsrenter de siste dagene sannsynligvis bidro til bitcoins svingninger.

Nylig nådde korrelasjonen mellom bitcoin og dollar -0,95, noe som indikerer at de sannsynligvis vil bevege seg i motsatt retning enn i tandem. Og på mandag var dollaren 0,4% høyere mot andre store valutaer og handlet på en to-ukers høyde, mens det 10-årige statskassen ga 1,14%.

Poenget er at kryptokurver har hatt et fantastisk løp, men de er også ekstremt ustabile.

Tilbake 14. mars 2020, da pandemien begynte å ta tak og slå markedet, falt bitcoin til et lavt nivå på rundt $ 5,425. Det har vært en lang stigning tilbake da investorer begynte å tømme penger i kryptovalutaen.

Til tross for bitcoins fall de siste dagene, er kryptovalutaen fremdeles opp 90,6% den siste måneden.

Interessant nok forblir bitcoin populært blant et bestemt segment av investorer, hvorav mange har hatt større tilgang til kryptovaluta takket være betalingsgigantene Square (NYSE: SQ) og PayPal Holdings (NASDAQ: PYPL).

I Squares inntjeningsmeldinger for tredje kvartal fikk selskapet 1,63 milliarder dollar i bitcoininntekter, en økning på 11X fra året før. Square's Cash App tillater brukere å kjøpe og selge bitcoin, og betalingsselskapet sa nylig at det vil tillate kunder å få bitcoin tilbake på hver transaksjon, noe som sannsynligvis vil øke enda mer interesse for bitcoin.

I oktober 2020 lanserte Square-rival PayPal sine egne kjøp og salg av kryptovaluta, samt kryptohandlerbetalinger. Kryptovalutaene på PayPal-kontoer kan brukes til å betale for kjøp i 28 millioner butikker over hele verden. Og for ikke å bli overgått av sine betalingskonkurrenter, sa Visa Inc. (NYSE: V) at det vil samarbeide med kryptovaluta-utlånsvirksomheten BlockFi for å frigjøre et bitcoin-belønningskort kort tidlig i år.

Noen selskaper begynner til og med å skifte en del av sine egne selskapskasser til bitcoin.

I oktober 2020 sluttet Square seg til selskaper som programvareinformasjonsselskap MicroStrategy Inc. (NASDAQ: MSTR) og Grayscale Bitcoin Trust, med 24,2 milliarder dollar i eiendeler under forvaltning, ved å legge til 50 millioner dollar i bitcoin til sitt eget statskasse. MicroStrategy Grayscale eier for tiden omtrent 2,2 milliarder dollar i bitcoin, mens Square har omtrent 150 millioner dollar i verdi.

Den legendariske hedgefondforvalteren Paul Tudor Jones har satt 1% til 2% av sin portefølje på flere milliarder dollar i bitcoin, og anser det som en butikk med verdi og inflasjonssikring som i noen forstand ligner gull med sin endelige forsyning. Han sa også at han er sikker på at digitale valutaer vil dominere verdens fremtidige økonomier. Jones sammenlignet til og med bitcoin med internettaksjer i 1999, da investorer fortsatt prøvde å finne ut hvilke teknologibedrifter som ville komme til å vokse og trives på internett.

Selv om alt ser ut til å være positive nyheter for sektoren, personlig er jeg ikke en fan av bitcoin eller kryptovalutaer.